.
Yunak’ta Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı
Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Yunak’ta Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı
Bölge
2023-10-19 20:39

Yunak’ta Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı

Konya’nın Yunak ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle tören düzenlendi.Yunak Hükümet Konağı Meydanı’nda düzenlenen törende Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Hasan Alphan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu.

Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın ardından konuÅŸan Dernek BaÅŸkanı Alphan ,muhtarlık müessesesinin önemine deÄŸindi.

Alphan , törende yaptığı konuÅŸmada, 19 Ekim 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan BaÅŸbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kabul edildiÄŸini hatırlattı.

Yerel demokrasinin en eski ögesini temsil eden muhtarlıkların 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüÄŸünü belirten Alphan , "Muhtarlık kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taÅŸlarından olup, yerel demokrasinin en eski örneÄŸini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliÄŸidir.

Muhtarlıklarımızın bulunduÄŸu mahalle ve köylerde devletin kurumlarını temsil etmekte, halkımız ve kurumlar arasında köprü vazifesi görmektedir." dedi.Daha sonra günün anısına Yunak Belediyesi tarafından mahalle muhtarları onuruna yemek verildi.

Törene , Yunak Belediye BaÅŸkanı Ali Konak , Ak Parti Yunak Ä°lçe BaÅŸkanı Cihat ÅžekeroÄŸlu , MHP Yunak Ä°lçe BaÅŸkanı Bayram Çil , Ä°YÄ° Parti Yunak Ä°lçe BaÅŸkanı Ali Köker , Yunak SYDV Müdürü Özkan Kılınç, Yunak Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Mahmut Ä°ÅŸcan , Ä°lçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Yaz , Ä°lçe Müftüsü Sadık AydoÄŸan , Ä°lçe Nüfus Müdürü Ali Rıza Özbilgin , Yunak Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Durdu Tosun Yunak KOSKÄ° Müdürü Cengiz Dalkılınç Ä°lçe Milli EÄŸitim Åžube Müdürü Abdullah Tunçez ile muhtarlar katıldı.

Yunak Haber Editörü | Abdülkadir UYSAL 

YASAL UYARI : 

Yayınlanan haberler, fotoÄŸraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Yunak Haber’e aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin yayınlanması yasaktır.Haber sadece  Yunak Haber Akış Sistemi (YUN-HAS) üzerinden abonelere verilmektedir.


Bu haber 432 kez okundu.

HAVA DURUMU

KONYA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Yunakta Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Verirsiniz

YunakHaber © 2014 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Ãœcretsiz Firma Rehberi