.
Hane Başı 7.200 Lira Türkiye Aile Destek Programına Başvurular Başladı
Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Hane Başı 7.200 Lira Türkiye Aile Destek Programına Başvurular Başladı
Ekonomi
2022-07-24 10:40

Hane Başı 7.200 Lira Türkiye Aile Destek Programına Başvurular Başladı

(Bakanlık Talimatı Üzerine Haber Yayında)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın duyurduÄŸu Aile Destek Programı'nın detaylarını açıkladı. Bakan Yanık'ın verdiÄŸi bilgiye göre, Türkiye Aile Destek Programına çalışanlar ve emekliler de baÅŸvuru yapabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın duyurduÄŸu Aile Destek Programı'nın detaylarını açıkladı.

Bakan Yanık, sosyal medya hesabından "Türkiye ürettiÄŸi refahı paylaşıyor" baÅŸlığı ile yaptığı açıklamada, "Güçlü bir sosyal devlet olmanın sonucu olarak hayata geçirilen sosyal yardım uygulamamız Türkiye Aile Destek Programına, çalışanlar ve emekliler de baÅŸvuru yapabilecek" ifadelerini kullandı.

 

“Özel Sektör, Esnaf, Sanatkar ve Bağımsız Çalışanlar Faydalanabilecek”

 

Buna göre, genel ÅŸartları taşımaları ve hanede kiÅŸi başı düÅŸen gelirin net asgari ücret tutarının 3'te birinden az olması koÅŸuluyla; özel sektör çalışanları esnaf, sanatkar ve diÄŸer bağımsız çalışanlar programdan faydalanabilecek.

Hanede kiÅŸi başı düÅŸen gelirin net asgari ücret tutarının 3'te birinden az olması koÅŸuluyla; SSK, BAÄžKUR ve Emekli Sandığı emeklileri ile dul ve yetimleri de baÅŸvuru yapabilecek.

 

“Ödemeler 29 Temmuz'da BaÅŸlayacak”

 

Ayrıca temmuz ayı içinde baÅŸvuru yapanlar Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakıfları'nca hak sahipliklerinin onaylanması durumunda, ilk ödemede baÅŸvurdukları ay dahil olmak üzere destek ödemesi alacaklar.Ödemeler 29 Temmuz Cuma günü baÅŸlayacak.


E-Devlet Aile Destek Programı ön baÅŸvuru sayfasına ulaÅŸmak için tıklayınız.


 

 

Yunak Haber Editörü | Abdülkadir UYSAL 

YASAL UYARI : 
Yayınlanan haberler, fotoÄŸraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Yunak Haber’e aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin yayınlanması yasaktır.Haber sadece  Yunak Haber Akış Sistemi (YUN-HAS) üzerinden abonelere verilmektedir.


 


Bu haber 716 kez okundu.

HAVA DURUMU

KONYA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Yunakta Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Verirsiniz

YunakHaber © 2014 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Ãœcretsiz Firma Rehberi