.
e-Devlet Kapısı EYT'lilerin Başvuruları İçin Hazır
Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
e-Devlet Kapısı EYT'lilerin Başvuruları İçin Hazır
Ekonomi
2023-03-03 11:53

e-Devlet Kapısı EYT'lilerin Başvuruları İçin Hazır

CumhurbaÅŸkanlığı Dijital DönüÅŸüm Ofisi, Emeklilikte YaÅŸa Takılanlara (EYT) iliÅŸkin düzenlemeyle emeklilik hakkını kazanan vatandaÅŸların baÅŸvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilmeleri için gerekli hazırlıklarını tamamladı.

Yunak Haber muhabiri Abdülkadir Uysal’ın , CumhurbaÅŸkanlığı Dijital DönüÅŸüm Ofisinden edindiÄŸi bilgiye göre, EYT düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olup kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini tamamlayanlar emekli olabilecek.

Ä°lk etapta 2 milyon 250 bin kiÅŸinin emekli olmasını saÄŸlayacak düzenlemede en hızlı ve kolay baÅŸvuru yolu e-Devlet Kapısı olacak.

EYT koÅŸullarını saÄŸlayan vatandaÅŸlar, baÅŸvuru sürecinin baÅŸlamasının ardından süre sınırı olmaksızın ve sosyal güvenlik kurumlarına gitmeden, e-Devlet Kapısı üzerinden emeklilik iÅŸlemlerini yapabilecek.

 

“Evrak Olmadan, Sıra Beklemeden BaÅŸvuru Ä°mkanı”

 VatandaÅŸlar, sıra beklemeden, istedikleri zaman güvenli ÅŸekilde baÅŸvurularını e-Devlet Kapısı’nda yer alan "Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi" dijital hizmeti üzerinden gerçekleÅŸtirebilecek.

Hak sahipleri, e-Devlet Kapısı’nda yer alan arama çubuÄŸuna EYT, gelir, aylık, ödenek veya emekli kelimelerinden birini yazarak hizmete eriÅŸebilecek. Ayrıca hizmete kolay eriÅŸilebilmesi için e-Devlet Kapısı ana sayfasında yer alan 4/A ve 4/B emeklilik baÅŸvuruları duyurusu üzerinden de dijital hizmete eriÅŸim saÄŸlanabilecek.

"Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi" baÅŸlıklı dijital hizmete eriÅŸim saÄŸlandıktan sonra açılan ekranda "Yeni BaÅŸvuru" butonu tıklanıp, tahsis talep türü olarak "YaÅŸlılık Aylığı"nın seçilmesi gerekiyor.

Sonrasında dijital hizmette sigortalı türü olarak SSK kapsamında aylık talep edeceklerin "4A SSK", BaÄŸkur kapsamına girenlerin ise "4B BaÄŸkur" seçeneÄŸini iÅŸaretlemesi ve "BaÅŸvur" butonuna tıklaması gerekiyor. Devamında maaÅŸ ödemesinin yapılacağı banka ve ÅŸube bilgisi ile e-posta, cep telefonu numarası, adres bilgisini içeren iletiÅŸim bilgilerinin doldurulması önem taşıyor.

"Aylık alıyor mu?" sorusuna "Evet" veya "Hayır" yanıtı verildikten sonra son aÅŸamaya geçilecek. Son aÅŸamada "BaÅŸvur" butonuna basılarak baÅŸvuru tamamlanmış olacak.

EYT'lilere iliÅŸkin düzenleme, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanmıştı.

Yunak Haber Editörü | Abdülkadir UYSAL 

YASAL UYARI : 
Yayınlanan haberler, fotoÄŸraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Yunak Haber’e aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin yayınlanması yasaktır.Haber sadece  Yunak Haber Akış Sistemi (YUN-HAS) üzerinden abonelere verilmektedir.


Bu haber 487 kez okundu.

HAVA DURUMU

KONYA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Yunakta Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Verirsiniz

YunakHaber © 2014 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Ãœcretsiz Firma Rehberi