Dolar 42,2072
Euro 48,9810
Altın 5.701,23
BİST 10.640,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya 21°C
Parçalı Bulutlu
Konya
21°C
Parçalı Bulutlu
Çar 17°C
Per 15°C
Cum 11°C
Cts 9°C

Yunaklı Gaziler PYD/YPG Terör Örgütlerine Karşı Kahramanlık Destanı Yazdılar

Yunaklı Gaziler PYD/YPG Terör Örgütlerine Karşı Kahramanlık Destanı Yazdılar
BURAYA REKLAM VERMEK İÇİN İLETİŞİM KURUN
26 Ocak 2025 23:32 | Son Güncellenme: 26 Ocak 2025 23:45
286
A+
A-
Reklamlar
Reklamlar

Yunaklı iki gazi, Uzman Çavuş Abdülkadir Yağar ve Uzman Çavuş Kadir Dede, vatanları için kanlarını ve canlarını hiçe sayarak kahramanlık destanı yazdılar. Söz konusu vatan olunca gerisi teferruat olan bu kahramanlar, hem sınır içinde hem de sınır ötesinde büyük bir cesaret ve fedakârlıkla görev yaptılar.

Kadir Dede ve Abdülkadir Yağar, hem yurt içi hem de yurt dışında kritik görevlerde yer aldılar. Suriye’nin El-Bab ve İdlib bölgelerinde, terörün yuva yaptığı topraklarda görev alırken, kuşların uçamadığı, karıncaların toprak üstünde duramadığı zorlu şartlarda, vatan savunmasını büyük bir şerefle gerçekleştirdiler. PKK- PYD/YPG ‘nin güdümlü roketlerinin ve Rus savaş uçaklarının bombardımanına maruz kaldıkları bu zorlu operasyonlarda, onlarca şehidin verildiği kritik anlarda, adeta ölümle burun buruna görev aldılar.Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi operasyonlarında büyük bir kahramanlık sergileyen her iki gazi, bu mücadelelerinde ağır yaralanarak gazi oldular.

ARA REKLAM ALANI

“Uzman Çavuş Kadir Dede’nin Kahramanlık Hikayesi”

1988 Yunak doğumlu Kadir Dede, 2012 yılında Tekirdağ 3. Zırhlı Tugay Komutanlığında Tank Uzman Çavuş olarak görevine başladı. 2016 yılında Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye’ye geçici görevle gönderilen Dede, 9 Şubat 2017 tarihinde El-Bab’da Rusya Federasyonu’na ait savaş uçaklarının saldırısı sonucu enkaz altında kaldı. Sağ ayağında ciddi kemik çürümesi meydana geldi ve ayağını kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı. Üç büyük cerrahi operasyonun ardından 18 ay süren tedavi sürecine giren Kadir Dede, sonunda harp malülü olarak emekliye ayrıldı. Şu an bir devlet kurumunda görev yapan Kadir Dede, evli ve bir çocuk babası.

Kadir Dede, vatan için yaptıklarını şu sözlerle anlattı: “Bu vatana hizmet etmek bizim için onurdur. Bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Yine olsa hiç düşünmeden yaparız.”

“Uzman Çavuş Abdülkadir Yağar’ın Kahramanlık Hikayesi”

1991 doğumlu Abdülkadir Yağar, eğitim hayatını Yunak’ta tamamladıktan sonra 2016 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde piyade uzman çavuş olarak göreve başladı.Şanlıurfa Akçakale hudut bölgesinde manga komutanı olarak görev yaptıktan sonra, 2019 yılında Aselsan’da zırhlı araç silah sistemi eğitimi aldı. Daha sonra, 9. Komando Tugayı Kars Sarıkamış birliğine zırhlı araç nişancısı olarak atandı.

2020 yılında Suriye İdlib bölgesinde, 9 şehit ve 24 yaralının verildiği çatışmada, PKK- PYD/YPG terör örgütü tarafından atılan tanksavar güdümlü roketin isabet etmesi sonucu başından, kolundan ve gözünden ağır yaralandı. Hatay Devlet Hastanesi’nde 20 ay süren tedavi sürecinin ardından, Abdülkadir Yağar, 2021 yılında vazife malulü gazi olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekli oldu. Şu an Konya’da bir devlet kurumunda görev yapan Yağar, evli ve iki çocuk babası.

Yağar, yaşadıklarını şu şekilde ifade etti: “Vatanımıza hizmet etmek bizim için en büyük onurdu. Gözümüzü kırpmadan görevimizi yerine getirdik, yine olsa yine yaparız.”

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti Gazilerimizin Yanında “

Her iki gazi de ağır yaralanmalarına rağmen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şefkatli kollarıyla tedavi edilerek yeniden sağlıklarına kavuştu. Devletin ilgili kurumları tarafından görevlendirilen bu kahramanlar, vatan için verdikleri mücadeleyi gururla taşırken, Türk milletinin ve devletinin şefkatinden büyük bir güç aldılar.Hem Kadir Dede hem de Abdülkadir Yağar, kendilerini vatanlarına adadılar ve vatan için canlarını feda etmeye hazır olduklarını belirterek, diğer gazilerle birlikte milletlerine örnek oldular.

“Yunaklı Gazilerin Kahramanlıkları“

Vatan için canlarını ortaya koyan bu kahramanlar, milletimize yalnızca askerlikleriyle değil, aynı zamanda vatan sevgileriyle de örnek oldular. Kadir Dede ve Abdülkadir Yağar, Türk askerinin ne kadar fedakar, vatansever ve kahraman olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiler.Türk milletinin kahraman evlatları olarak, vatan için verdiğiniz mücadele hiçbir zaman unutulmayacak.

Yunak Haber Editörü | Abdülkadir UYSAL
YASAL UYARI :
Yayınlanan haberler , fotoğraflar , yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları  Yunak Haber’e aittir İzin alınmadan yayınlanması yasaktır.Haber sadece Yunak Haber Akış Sistemi (YUN-HAS) üzerinden abonelere verilmektedir.Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.Tıklayın

 

REKLAM İÇİN İLETİŞİM KURUN
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklam Engelleyici Algılandı!!!

Reklamları engellemek için uzantılar kullandığınızı tespit ettik. Lütfen bu reklam engelleyicileri devre dışı bırakarak bizi destekleyin.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Reklamlar